top of page

Yaz Düğünleri İçin En İyi Smokin Takım Elbiseler

Düğün mevsimi resmen geldi. Davetiyeleri kabul ettiniz ve takvime tarihleri işaretlediniz. Şimdi geriye ne giyeceğinize karar vermek kalıyor. Bir yaz düğünü; en iyi halinizi sergilemek, parlak ve açık renklerle oynamak ve kalıcı bir izlenim bırakmak için mükemmel bir fırsat.




Papyon, askı ve renkli çoraplarla uyumlu, pastel tonlarda ve pamuk, keten veya ipek gibi çok hafif kumaşlarla üretilen takım elbiseler, belki patchwork desenli bir blazer ceket... 60'lar ve 70'lerden ilham alan romantik ve bohem tarzda bir düğüne çok eğlenceli bir dokunuş katacak çiçekli blazerler ve kruvaze vintage takımlar… Belki de daha resmi bir ortam için beyaz ya da açık gri bir takım. Bir yaz düğününde giyebileceğiniz çok fazla seçenek var!

Bu kadar çok seçenekle, seçim süreci oldukça bunaltıcı gelebilir. Ama endişelenmeyin, damat ve ekibi için tüm stilleri ve seçenekleri inceleyeceğiz. İster klasik bir tarza sahip olun ister öne çıkmayı seven bir trend belirleyici, düğün gününüzü unutulmaz kılmak için mükemmel takımı bulmanıza yardımcı olacağız.


Yaz Düğünü İçin Renk Önerileri

Bir yaz düğünü için giyinmenin en iyi yanı, farklı renkleri denemek ve biraz eğlenmek için mükemmel bir fırsat sunması. Bu dönem, gri ve siyahın zamanı değil. Bunun yerine açık, nötr veya pastel tonlara yönelebilir ve gömleğinizi çeşitlendirebilirsiniz. Adaçayı yeşili veya uçuk pembe gibi tonlar bu organizasyonlar için oldukça ideal. Daha sıcak aylarda, pantolonunuz için daha açık ve ceketiniz için biraz daha koyu bir renk seçerek ayrı parçalarla kontrast oluşturmayı düşünebilirsiniz.


Boho tarzı düğünler, bahçe düğünleri, kumsal düğünleri, teras gibi açık mekanlarda kutlanacak alternatif düğünler için uygun ve hafif kumaşlardan oluşan takımlar her zaman öncelikli. İlkbahar veya yaz düğünleri ya da moda etkinlikleri için uygun damatlıklarda sıradanlığı bir kenara bırakmanızı sağlayan canlı renkler görebilirsiniz. Bahçede, kırda, hatta kumsalda en yakın aile bireyleri ve ebedi dostlarla kutlanan eğlenceli bir düğün için bu ürünler ideal.

Yaz sıcağında takım elbise ile evlenmek kulağa ürkütücü gelebilir ama birçok rahat seçenek arasından seçim yapabilirsiniz. Güneşi uzak tutmanız için harika bej, açık gri ve hatta beyaz damatlık takımları bulunuyor. Nefes alabilen keten kumaşlar veya hafif pamuklu malzemelerden oluşan modeller, doğrudan güneş ışığı altında serin kalmanıza yardımcı olacaktır. Eğer düğün için kurallarınız katı değilse, yelekle de evlenebilir ve güneş battığında takım elbise ceketini kullanabilirsiniz.


Takımınızı bir çift şık ayakkabı ile tamamlamanız da önemli. Ancak kendinizi bağcıklı Oxford ayakkabılarla sınırlı hissetmeyin. Loafer modelleri de hemen hemen her mekana uygunken, günümüzde tekne ayakkabıları ve hatta spor ayakkabılar dahi rahat plaj düğünleri için tercih ediliyor. Dilerseniz abartısız bir mücevher, renkli bir örgü kravat veya ipek cep mendili ile takımı süsleyebilirsiniz. Kesinlikle bir güneş gözlüğü takmayı unutmayın; tören boyunca gözlerinizi kısarak bakmanız asla iyi bir görünüm yaratmaz.

Şimdi biraz renk detaylarına bakalım:


Çok Yönlü Mavi Takımlar

Şık, sofistike ve çok yönlü mavi takım elbiseler, son yıllarda yüksek talep gören modern seçimlerden biri. Bu renkle seçimlerinizi sınırlayacağını düşünebilirsiniz ancak durum bunun tam tersi.


Mavi takımlar, daha parlak renklerin yoğunluğuna uyum sağlar ve bu da destekleyici bir tonu yumuşatmanıza yardımcı olabilir. Siyah papyon ve siyah ayakkabıları içeren "siyah ve mavi" kuralı hakkında endişeleniyorsanız, zengin mavi kumaşın aslında siyah kumaşları daha keskin hale getirdiğini aklınıza getirebilirsiniz. Mavi takım elbiseler, siyah ayakkabılar ve renkli aksesuarlarla olduğu kadar kahverengi ayakkabılarla da çok yakışıyor. Bu da bir yaz düğünü için ilham verici bir fikir olabilir.

Sezon trendleri arasında da bulunan açık mavi, parlak yapısıyla hem sınırları zorlamanızı hem de mevsime uygun giyinmenizi sağlıyor. Yani, eğlenceli ama bir düğünün önemini azaltacak kadar değil. Birkaç yıl önce olsa renkli bir takımın çığır açacağını düşünebilirsiniz. Ama neyse ki artık bu kurallara göre yaşamıyoruz. Bu tonda bir takımla asla yanlış giyinemezsiniz!



Daha göz alıcı bir takımdan hoşlanıyorsanız, yarı resmi bir düğün için bebek mavisi veya pudra mavisi gibi daha parlak bir model seçebilirsiniz. Dar kesim veya özel dikim bir takım elbise size o keskin ve gösterişli görünümü verecektir. Beyaz veya açık renkli bir gömlek ve uyumlu bir kravat veya papyonla takımı eşleştirebilir, zıt renkte bir cep mendiliyle takıma bir karakter katabilirsiniz. Mavi takım elbisenizi seçerken düğün temasını ve ortamı göz önünde bulundurmayı da unutmayın.





Gri Takımlarla Göz Alıcı Bir Görünüm

Grinin gücünü hafife almayın! Bu renk herkes üzerinde harika görünür ve istediğiniz gibi uyarlanabilir. Resmi ya da yarı resmi bir yaz düğününde gümüş gibi açık bir gri tonu daha modern bir görünüm verecektir. Takım elbisenizi her zaman biraz daha renkle zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, hoş bir kontrast için biraz turuncu veya daha koyu bir gri tonu kullanabilirsiniz.


Gri takım elbisenin çok gösterişli olmadığı bir gerçek ama resmi ortamlarda çok rağbet görüyor. Bu, pek çok damat için mükemmel; davetli listesindeyseniz akıllıca ve gösterişten uzak bir seçim. Açık gri, çeşitli dış mekanlar ve sıcak hava etkinlikleri için uygun. Desenli bir papyonun eklenmesi, bu görünümün tamamen bu renge özgü olmasını sağlar. Askılar ise takıma başka bir klasik ve zarif dokunuş katar.

Gri takım elbise tüm renk yelpazesini tamamlamakla kalmaz, aynı zamanda bohemden plaja neredeyse her düğün teması için iyi bir seçim. Ayrıca sıcak havayla da başa çıkabilir; açık havada bir düğününüz varsa iyi haber çünkü gri bir takımın görece açık rengi, güneşli ve bunaltıcı bir öğleden sonra duruma yardımcı olmak için çok şey yapabilir.


Doğadan İlham Alan: Yeşil Takımlar


Neden yeşil bir damatlıkla ortamı renklendirmiyorsunuz? Aslında yeşil takım elbiseler de özellikle bu sezon çok tercih ediliyor. Ne de olsa yeşil bir takım elbise, benzersiz ve şık bir seçim ve her damadın öne çıkmasına yardımcı olur. Ayrıca yeşil, çeşitli diğer renk ve stillerle eşleştirilebilen çok yönlü bir renk olduğu için yaratıcılığınızı konuşturmanıza da izin verir.


Eğlenceli bir bilgi: Yeşil, genellikle doğa ve büyüme ile ilişkilendirilir; bu da onu bir düğün töreni için uygun bir renk yapar.




Yazın Olmazsa Olmazı: Toprak Tonları

Kahverengi, erkekler için yazlık düğün takımlarında vazgeçilmez renklerin başında geliyor. Sıcak havalara çok uygun olmasıyla da öne çıkıyor. Bu özel renk, takım elbise ve kıyafetin tamamen şık görünmesini sağlayacak şekilde aksesuarlarla donatılabilir ve ayrıca dönüşüme de izin verir. Yaz düğünleri söz konusu olduğunda, bronz takım elbise tek kelimeyle olmazsa olmazdır.



Krem beyazı, bej kum, açık karamel, gri-kahve ve koyu kahve bu sezon çok gündem olacak. Düğün renklerinin de en popülerlerinden biri olacağı için bu renklerin damat modasında da yer alması şaşırtıcı değil. Rustik, boho, minimal ve hatta şatoda lüks bir düğün gibi konseptlerin yanı sıra farklı mevsimlere de mükemmel uyum sağlıyor.


Kumsal düğünleri gibi daha gündelik düğünlerde bej damatlık takımları yaygın olarak kullanılıyor. Şık görünümü korurken tarzınıza rahat bir hava da katıyor. Bej takım elbisenin açık ve nötr rengi, keten kumaşla mükemmel bir şekilde eşleşerek sıcak havalar için ideal bir seçim haline geliyor. Örneğin, damadın daha canlı bir renk giymesi, sağdıçların bej takım elbiseleri ile harika bir kontrast yaratabilir.


Ten rengi takım elbise ile iyi görünmek için renk tonlarına ve kullandığınız aksesuarlara da dikkat etmeniz gerekiyor. Pembe ve mercan kravatlar, pembe papyonlar ve desenli cep mendilleri ile görünümü çok daha şık hale getirmek mümkün. Kravatın rengi cep mendili ve çoraplarla uyumlu olmalı. Ancak yaz düğününe çorapsız gitmek de oldukça popüler bir seçenek. Taba rengi takım elbiseyi ise yelek ile kombinleyerek daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.


Temiz Bir Görünüm İçin Beyaz Smokin


Eşsiz bir stil anlayışınız var mı? O zaman düğününüz için beyaz bir smokine ne dersiniz? Bu zamansız görünümden en iyi şekilde yararlanmak için iyi tasarlanmış, dar kesim beyaz bir smokin ceketi ve pantolonu seçmeniz gerek. Keskin ve şık bir görünüm için klasik beyaz bir gömlek, siyah papyon ve siyah rugan ayakkabılar kullanın. Smokini öne çıkarmak için siyah ve beyaz dışındaki diğer renklerden kaçının. Bu düğün kıyafeti, resmi bir yaz veya kumsal düğünü için ideal.


Beyaz ceketli bir smokin, bu yaz şık bir düğün tarzı için öncelikli seçiminiz olabilir. Klasik smokinin tüm unsurlarına sahip olsa da bu ürünler daha sıcak havalar için birkaç iyileştirmeyle karşınıza çıkar. Ceket kumaşının açık rengi, sıcaklık yükseldiğinde serin kalacağınız anlamına gelir. Kravat gibi daha az geleneksel aksesuarlar seçerek beyaz ceketi biraz aşağı çekebilirsiniz. Bu, özellikle damatlar için iyi bir seçim olsa da herkes bu görünümün işe yaramasını sağlayabilir.

Yaka tipi ve ceket kesimi de önemli. Sıcak havalarda şıklığınızı koruyarak rahat etmek için genellikle ince ve modern kesimli ceketler tercih edin. Yaka olarak ise İtalyan ya da İngiliz stili yaka modelleri oldukça popüler. Yaka şekli ve renginin benzersiz olması, beyaz smokinlerin zamansız niteliklerinin korunmasını da sağlar.


Basit tutun: Siyah beyaz boyunluklar ve aksesuarlar her zaman güncel görünecek, çünkü bunların modası asla geçmeyecek.


Sıra Dışı ve Dikkat Çekici: Renkli ve Desenli Takımlar


Sezonun önemli trendlerinden bir diğeri, tam aradığınız olabilir: renkli ve desenli keten takımlar! Nem ve yüksek sıcaklıklar, mevsime uygun bir yazlık takım giymeyi gerektiriyor. Bu gibi durumlar için en rahat ve uygun olan, çok hafif ve nefes alabilen keten kumaş. Keten, zarif bir görünüm sağlayan ince dokusal farklılıklar yaratmada da harika bir iş çıkarıyor. Boyunluk ve cep mendili seçerken bunu aklınızda bulundurabilirsiniz.


Çiçek desenleri, geometrik şekiller veya çizgiler gibi farklı desenlere sahip takım elbiseler, yaz düğünlerinin neşeli atmosferine uyum sağlar. Desenli takım elbise giymek hem stilinizi ön plana çıkarır hem de diğer konuklardan sıyrılmanıza yardımcı olur. Yaz düğünlerinde tercih edeceğiniz renk ve desen kombinasyonları ile mevsimin coşkusunu yansıtan, şık ve rahat bir stil yakalayabilirsiniz. Unutmayın, önemli olan kendinizi iyi hissettiğiniz ve sizin tarzınızı yansıtan bir takım elbise seçmek.


2023 Trendleri Ne Diyor?

Modası geçmiş bir takım elbise giymek en büyük korkunuz olmayabilir ancak yine de yazlık düğün kıyafetlerindeki trendlere aşina olmanızda fayda var. 2023 damatlık trendleri size hitap ediyorsa, seçiminizi çok daha kolay yapmanız mümkün.


Ödül törenleri, biraz dikkat ederseniz, erkek modasının ve resmi giyimin nereye gittiğini gösteren iyi bir gösterge. Eşsiz ve renkli takımlar artık çok moda olduğu için içiniz rahat bir şekilde bunları giyebilirsiniz. Bunlar, yaz sonunda yapılan resmi bir düğünde dahi kullanılabilir; ancak geleneksel bir smokin kadar resmi bir görünüm yaratmaz. Örneğin, pembe takım elbise öne çıkmanıza yardımcı olur ve kesinlikle bir takım elbiseden daha resmi görünür. Yine de kimse bu takıma geleneksel diyemez.

Şimdi de sezonun öne çıkan, bir yaz düğünü için de uygun olan takım elbise trendlerine bakalım. Bunların başında şortlu takımlar geliyor. Bu noktada modanın çok ilginç olduğunu ve artık kural kalmadığını düşünebilirsiniz. Ancak iddialı bir görünüm yaratmak isteyenler için bunu yapmanın en kolay yollarından birini şortlu takım elbiseler sunuyor.


Düğün daha casual ve rahatsa, şortlar, düğünde izin verilen bir seçenek. Farklı kısa takım elbise çeşitlerinde vurgu tabii ki şortlarda oluyor. Böyle bir görünümün anahtarı, hayal ettiğiniz gibi giyinmek, ancak kendinize çok fazla dikkat çekmemektir. Şortun kendisi bir yaz düğünü için uygun görülmeyebilir, ancak atmosfer izin veriyorsa neden denemiyorsunuz? Bu nedenle, olabildiğince sade kısa bir takım elbise seçin. Tabii ki, tüm görünümü tonlamak, havalı ve zarif görünmek için beyaz bir gömlek ve siyah makosen ayakkabılar seçebilirsiniz.


Her Daim Şıklık İçin Zamansız Seçimler


Daha önce denenmiş bir görünüm, akıllı bir seçim olabilir. Bu nedenle zamansız parçaları atlamayın; her yıl kendi yerini koruyan ve 2023 yaz düğün sezonu sona erdikten sonra da uzun süre tercih edilmeye devam edecek stillerden ve kumaşlardan yararlanın.

Kumaş Seçimine Özen Gösterin

Doğal olarak nefes alabilen bir kumaş olan keten, sıcak yaz aylarında vücudu serin tutarken hem şık hem de rahat stil seçenekleri sunar. Pamuklu ve yünlü takımlara harika bir alternatiftir ve dokusu ile görenleri büyüler. Bu takımlar son derece hafif bir yapıya sahip olsa da kumaşın çok kolay kırıştığını ve biraz bakım gerektirdiğini unutmayın. Fazla kırışıklıktan korkanlar için bir diğer harika seçenek ise keten-pamuk karışımlı takımlar.


En iyi keten takımlar, kusursuz bir uyum ve dikime sahip olanlardır. Yanlış seçilen keten takımlar, üzerinizde çuval gibi bol durabilir ve iyi bir görünüm yaratmanızın önüne geçebilir. Bu yüzden sizin için doğru bedeni bulduğunuzdan emin olun. Ayrıca takımın rengi, ten rengine uygun olmalı.



Bir yazlık takım elbise için harika görünen bir diğer kumaş ise gofre. Bir gofre takım elbisenin ne olduğunu bilmeyebilirsiniz. Bu, Hint kökenli hafif pamuklu bir kumaştır. Ketene çok benzediği için sıcak havalarda yaygın olarak tercih edilir. Malzemenin kendisi genellikle parlak çizgiler ve renklerle ilişkilendirilir. Çok yönlü ve ilginç olduğu için yaz düğünleri için ideal bir seçim olur. Kumaşın önemli özelliklerinden biri ise kırışmaması ve size fazladan hacim kazandırması. Bu nedenle her zaman daha küçük bir kalıpla gitmeniz faydalı olabilir.


Açık mavi, gri veya beyaz seçeneklerin yanı sıra yaza uygun renk alternatifleriyle bu takımları bulabilirsiniz. Pudra pembesi, bebek mavisi ve nane yeşili gibi pastel tonlar, yaz düğünlerinde romantik bir hava yaratır. Ayrıca, bu renklerin hafifliği ve zarafeti sayesinde konukların rahat hissetmelerini de sağlayabilirsiniz.


Aksesuar Olmadan Asla!



Yaz düğünlerinin farklı bir havası ve ortamı vardır ve bu durum kıyafete de yansır. Takım elbise yatırım yapılabilir bir moda tercihi olsa da aksesuarlar takım elbiseyi ortaya çıkaran ve tüm görünüm ve kıyafete katkıda bulunan detaylar. Erkek aksesuarlarında ise sezona göre çok büyük farklılıklar görmeyebilirsiniz. Ancak, şık bir kombinde büyük bir rol oynayan renklere dikkat etmeniz gerek.

Bir yaz düğünü için güneş gözlüğü kaçınılmaz bir aksesuar. Ek olarak, gösterişli bir saat ve ipeksi bir cep mendili, görünümü tamamlamak için fazlasıyla yeter. Kemer de yazlık kombinleri tamamlayacak bir ürün.


Kravat, papyon ve ayakkabı seçimi de şıklığınızın anahtarları. Öncelikle kravat ve papyon konusunda karar vermeniz gerek. Eğer daha resmi ve klasik bir görünüm tercih ediyorsanız, ince ve sade bir kravat ideal. Özellikle açık renkli takım elbiselerle pastel tonlarda kravatlar kullanarak hoş bir uyum yakalayabilirsiniz. Papyon ise daha eğlenceli ve genç bir hava yaratmak isteyenler için mükemmel bir seçim. Desenli veya düz renkli papyonlarla farklılık yaratmanız mümkün.


Aksesuarlarınızı doğru kullanarak şıklığınızı perçinleyebilirsiniz. Akşam yapılan bir yaz düğünü için sıra dışı bir tasarıma sahip olan kravat iğneleri oldukça uygun. Kol düğmeleri, cüzdan zinciri ve yaka çiçeği gibi detaylarla tarzınıza vurgu yapabilirsiniz. Bu küçük dokunuşlar sayesinde yaz düğünlerinde göz alıcı bir şıklığa ulaşmanız mümkün hale gelir.

Ayakkabı seçimi de en az kravat ve papyon kadar önemli. Deri ayakkabılar her zaman şıklığın vazgeçilmezi olsa da yaz düğünlerinde süet ayakkabılara yönelebilirsiniz. Hem hafif hem de şık olan bu ayakkabılar, sıcak havalarda rahat etmenizi sağlayacak. Makosen ve Oxford gibi daha hafif ayakkabılar iyi birer seçenek. Ancak ayakkabının ciddiyetini mekanın kendisinin belirlediğini aklınızda bulundurun.

Renk konusunda ise koyu renkli takım elbiselerle açık renkli ayakkabılar veya açık renkli takım elbiselerle koyu renkli ayakkabılar tercih ederek kontrast bir görünüm elde edebilirsiniz. Unutmayın; ayakkabı ve kemer renginin uyumlu olması da şıklığınızı tamamlayan detaylardan biri.


Mekana Uygun Takım Elbise Seçimi



Erkeklerin sıklıkla yaptığı hatalardan biri, yaz düğününün yapılacağı mekanı dikkate almamak. Mekan çok önemli ve en uygun yazlık takım elbise seçiminde size ipuçları verebilir. Bu yüzden mekan hakkında biraz araştırma yapmak, havayı hissetmek ve buna göre doğru takım elbiseyi seçmek her zaman iyi. Ayrıca, düğünün yapılacağı yerin yanı sıra ne tür bir takım elbise seçmeniz gerektiği konusunda harika bir gösterge.


Kapalı alanda gündüz gerçekleştirilen bir yaz düğünü için daha rahat bir görünüm veren açık renkler tercih edebilirsiniz. Bazı toprak tonlarındaki keten takım elbiseler harika bir seçenek. Akşam için, içinde biraz parlaklık ve daha koyu bir renk olabilecek farklı bir kumaş seçebilirsiniz. Aksesuarları da buna göre eşleştirin.


Plajlar, en çok tercih edilen yaz düğün mekanlarından biri. Saçtaki esinti ve kumlarla birlikte tüm ambiyans, benzersiz ve inanılmaz bir his veriyor. Bu açıdan, plaj düğünleri uygun bir yazlık takım elbise gerektirir. Yine düğünün gündüz mü yoksa gece mi gerçekleşeceğine dikkat edilerek takım elbise seçimi yapılmalı. Ancak en önemlisi kumaş. Keten ve keten karışımlı kumaşlar, bir plaj düğünü için harika yazlık takım elbise seçenekleri. Renk seçimine gelince, açık mavi bir takım elbisenin yanı sıra krem, taba, taş, açık gri gibi hafif bronz teninize de yakışacak bir renk kullanabilirsiniz.


Uyum, görünüşünüzden daha fazlasını etkiler; düğün gününüzü hatırlama şeklinizin tamamını etkileyebilir. Bu nedenle, Dormen Cerimonia & Classic olarak üzerinize daha iyi oturması için en kaliteli kumaşlardan yapılmış modern takım elbise ve smokinler tasarlıyoruz. Ayrıca, bedeninizi bulmanızı kolaylaştırarak yazlık düğün takımınız için kişiselleştirilmiş stil tavsiyeleri almanızı sağlıyoruz.

 

BÄ°ZE ULAÅžIN!


Uyum, görünüşünüzden daha fazlasını etkiler; düğün gününüzü hatırlama şeklinizin tamamını etkileyebilir. Bu nedenle, Dormen Cerimonia & Classic olarak üzerinize daha iyi oturması için en kaliteli kumaşlardan yapılmış modern takım elbise ve smokinler tasarlıyoruz. Ayrıca, bedeninizi bulmanızı kolaylaştırarak yazlık düğün takımınız için kişiselleştirilmiş stil tavsiyeleri almanızı sağlıyoruz.



171 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page