top of page

Stil Sahibi Erkekler İçin: 2023 Takım Elbise Trendleri




Takım elbiselerin modası hiçbir zaman tamamen geçmeyecek. Ancak moda, insanların rahat ve şık olması için farklı durumlara uygun yeni seçenekler sunmak üzere gelişmeye devam ediyor. Takım elbiseler, bu sezon artık bir gereklilik değil bir seçim, yani yaratıcılık için daha fazla alan var. Oversize kesim ve spor ayakkabılardan kısa pantolonlara, desenli ceketlerden nude tonlara kadar klasik bir takımda göremeyeceğiniz pek çok detay, 2023'ün en büyük takım elbise trendleri arasında bulunuyor.

Takım elbiseler artık önemli olaylara özel değil; yeni trendler sayesinde, her gün çalışırken veya seyahat ederken bir takım elbise giyen insanlar görebilirsiniz. Sadeliği podyumda sunulan kıyafetlerde çok fazla görmesek de günlük hayatta önemli olduğu bir gerçek. Ama bu sezon donuk ve tek tip modeller cesur dokularla, metalik tonlarla ve güçlü renklerle yer değiştiriyor. Bu da günlük hayatta bazı sıra dışı tasarımlar görebileceğiniz anlamına geliyor.

Trendlere ayak uydurmak herkesin harcı olmayabilir, ancak kişiliğinizi ve tarzınızı moda ile sergilemekten hoşlanıyorsanız, bu rehber tarzınızı sezon trenlerine göre daha iyi yansıtmanıza yardımcı olacaktır. Sizi gündüzden geceye göz alıcı gösterecek bir takım elbiseyi nasıl sunacağınızı da öğrendikten sonra bu trendlerle şık görünmemeniz mümkün değil.


Sezonun Öne Çıkanı Kruvaze Takımlar

Son yılların takım elbise trendleri, kullanıcıların çok daha rahat hareket etmesi için daha farklı kalıplara yönelmiş durumda. Geçmişine rağmen, modern kruvaze takımlarda da bu etkiyi görmeniz mümkün. Çoğu otorite tarafından “bu sezonun en önemli kesimi" olarak adlandırılan ve 80’lerin klasik görünümünü yansıtan kruvaze takımlar, bir resmiyet ve gurur havası taşıyor.


Bu modellerde ceketin ön kısmı, göğsün üzerinden görkemli bir şekilde geçiyor. Ceketin vücudu saran şekli ve omuzları geriye doğru sabitlemesi, duruşunuzu düzeltmenize de yardımcı olacak. Bu haliyle, diğer pek çok stilin sağlayamayacağı belirli bir moda tutkusunu yansıtıyor.

Kruvaze takımlar, özellikle ciddi bir hava yarattığı için 2023 yılında stil sahibi erkeklerin favorisi olmaya aday. İster camel pazen takım elbise gibi biraz daha maceracı bir model ister daha ince ve mavi tonlarda bir model arıyor olun, bu trendi benimsemenin pek çok yolu var.


Kruvaze modeller, şık çizgileri ve seçkin bir zevke sahip olduğunuzu gösteren zarif kesimiyle sizi gösterişle süsler. Havalı bir görünüm için zaten sahip olduğunuz parçalarla kruvaze bir ceketi birleştirebilir veya otantik ve vintage tarz için uyumlu pantolonlarla dışarı çıkabilirsiniz. Takımı; çok az aksesuarla ya da hiç aksesuar kullanmadan sade tutabilir veya kravat, cep mendili ve yelekle resmi hale getirebilirsiniz.


Göz Alıcı ve Sıra Dışı: Desenli Takımlar

Geleneksel takım elbise, tipik olarak en ince desenler dışında hepsinden kaçınmıştır. Bunun yerine, belirli kumaşların yüzey detayını tercih eder. Şimdi bu kalıpları bir kenara bırakın ve büyük geometrik desenlerle ya da baştan sona çiçek motifleriyle süslenen bir takım hayal edin. İşte, mükemmel bir şekilde parçaları eşleştirmeden cool görünmenin başka bir yolu.

Minimal, çağdaş ve tek renk bir takım neredeyse herkesin tercihi olsa da bu sezon daha deneysel tasarımlarla karşılaşmanız mümkün. Düz renk takım elbiselerin yerini yavaş yavaş desenler almaya başlıyor. Bu yüzden kravatı ve gereksiz aksesuarları bir kenara bırakın ve tüm dikkatleri bu takımın çekmesine izin verin.


2023 trendleri, görünümünüzü yükseltecek parlak ve renkli desenler üzerinde yoğunlaşıyor. Daha rafine bir görünüm oluşturmak için tüm takımda ya da sadece ceket üzerinde basit desenler olduğunu görebilirsiniz. Gri, yünlü, sivri yakalı, klasik kruvaze bir takım elbiseyi dahi zamansız desenler tüm ihtişamıyla süslüyor.

Deseni seviyor ama abartmak istemiyorsanız, baskılı bir ceketi düz renkte pantolonlarla kombinleyebilirsiniz. Bu, resmi görünmeye devam etmenin ancak normları alt üst etmenin eğlenceli bir yolunu sunuyor.


Bu modeller, amacın dikkat çekmek olduğu kırmızı halı için işe yarayabilir ancak bunların giyilmesi kolay takımlar olmadığını bilmeniz gerek. Özellikle tümü desenlerle kaplı bir takımı kesinlikle iki kez giymemeniz gerektiğine dikkat edin. Öte yandan, bunlar kesinlikle sıkıcı takım elbiseler değil; eğlenceli tarzınızı yansıtmanın harika bir yolu!


Adeta Kurtarıcı: Kısa Pantolonlarla Havalı Bir Yaz

Kısa pantolonlu takımlar 2023 ilkbahar-yaz sezonunun en popüler takım elbise türü olmaya aday. Rafine giyim tarzını tercih eden erkekler, bu klasik tarzda kısaltılmış pantolonları beğenebilir. Erkek takım elbise şortları genellikle hafif kumaşlarla üretiliyor. Özellikle keten, dokusu ve canlı renlere uyumlu olmasıyla oldukça popüler hale geliyor. Sürdürülebilir kumaşlar da aynı şekilde bu aylarda kullanıma uygun. Hafif ve dayanıklı bambu kumaş gibi materyaller, dayanıklı yaz kıyafetleri için mükemmel. Şortların optimum uzunluğu ise dizin hemen üzerinde.


Takım elbise şortları farklı tarzlardaki gömleklerle kombinlenebiliyor. Özellikle pamuklu ceketler ve polo gömleklerle eşleştirildiğinde harika görünüyor. Pastel renklerde modeller, 2023'ün moda görünümünü tamamlayan parçalar arasında.


Sıcak havalarda tek parça keten, kaşmir, pamuklu ve gofre kumaşlardan üretilen bir şort ile serin kalabilirsiniz. Takım elbisenizde çok yönlü tonlar ve desenlerle oynayarak rahat ve şık gündelik giyim sanatında ustalaşmanız da mümkün. Beyaz keten veya pamuklu pantolonlar ve klasik gömlekler, yazlık takım elbise gardırobunuzu geliştirmek için oldukça ideal.


Rahatlık, Rahatlık, Rahatlık: Kravat Şart Değil!

Erkek gardıropları dönüşürken gömlek ve takım elbiselerle kullanılan kravatlar geri plana atılıyor. Moda, daha rahat kıyafetlere yönelirken erkekler artık daha konforlu ve şık bir tarza dönüyor. Takım elbise, Milan ve Paris podyumlarında görüldüğü gibi bu sene muhteşem bir geri dönüş yapıyor. Ancak daha rahat kesimler ve malzemeler sunmasının yanı sıra daha rahat bir görünümü benimsemek için resmi estetik anlayışını değiştiriyor. Bu, 2023 boyunca hâkim olacak güçlü bir trend olmaya hazır. Takım elbise ve kravatsız görünüm de elbette patlamaya devam edecek.


Casual bir kombinde kravatın yanı sıra gömleğe dahi gerek yok. Fitilli kruvaze tasarımlar, tek renk balıkçı kazaklarla birlikte günlük şıklığın tamamlayıcısı olabilir. Çarpıcı bir silüet için tamamen ince çizgilerle zarif bir şekilde zenginleştirilmiş modeller ideal bir tercih oluyor. Ultra modern bir çekicilik için kış aylarında kısa topuklu botlar bile kullanabilirsiniz.


Takımda da Oversize Olur

Bazı trendler, insanların temel ihtiyaçlarını en çok ihtiyaç duydukları anda karşılamak için yıllar boyunca gelip gitme eğilimindedir. Film yıldızlarının en çok ne giydiğine ve hatta hava koşullarındaki değişime kadar pek çok faktör trendleri etkiliyor. Z kuşağının moda dünyasında giderek artan etkisini de göz ardı etmemek gerek. Bu noktada salaş bir tarzı olanlara iyi bir haberimiz var; oversize her ürün yeniden trend. Büyük beden kabanlar, daha dikkat çekici rahat kalıplara bir örnek olabilir ancak bu trend için tek seçenek bu değil. Bir takım elbise de oversize kesimiyle size rahat bir görünüm verecektir.


Rahat silüetler, büyük beden blazerlar, geniş paçalı pantolonlar… Sokak giyimi ile klasik modanın kesiştiği ve seçkin ile gündelik arasındaki çizgilerin bulanıklaştığı bir model. 80'ler ve 90'ların ruhu bu modellerle geri dönüyor. Bu trend, takım elbisenin 20 yıl önce hayal bile edemeyeceğiniz şekillerde giyildiğini göstererek ofis giyiminden ziyade sokak giyiminden ilham alıyor. Erkeklere havalı bir görünüm katan bol kesimli bu stil, rahat havasını korurken şık kıyafet kurallarına saygı duruşunda bulunuyor.

Takımlarda oversize kesim, kesinlikle yeni bir şey değil; var olan ilk terzilik trendlerinden biri. 1980'lerde Giorgio Armani gibi tasarımcıların, 1950'lerin terziliğinin zarafetine atıfta bulunan dalgalı kruvaze takımları çok katlı pantolonlarla piyasaya sürmesiyle öne çıktı. Ancak Armani'nin büyük takım elbiselerinin oldukça geleneksel bir şekilde yakalı gömlekler ve kravatlarla giyildiği yerde, günümüzün büyük beden akımı tamamen farklı bir konu.

Şimdi, geniş bir takım elbiseye bakın. Göğüslerin, omuzların ve en bariz şekilde pantolonların daha bol ve daha geniş paçalı olduğunu göreceksiniz. 1930'ları ve 1940'ları, bir Fred Astaire veya Gary Cooper'ın zarafetini bu parçalarda görmeniz mümkün.


Kalçayı tamamen örten bol ceketler, bilekte toplanan pantolonlar ve bol silüetlerin bu sezon trend olduğunu öğrendiniz. Günlük hayatta da bu modelleri casual bir tarzda kullanmanız mümkün. Lacivert veya siyah oversize bir takım elbise seçin ve beyaz veya gri bir tişört ve beyaz kanvas ayakkabılarla kombinleyin, her ikisi de takım elbisenin sade doğasını vurgulamaya yardımcı olacaktır. Mikro balıksırtı kareli kumaşla üretilen bir model ise esnek kumaşı ve şık tasarımı ile ofis gibi yarı resmi ortamlar için ideal.


Sıradan Olmayanlar İçin Nude ve Açık Tonlar

Her ne kadar siyah, lacivert, kömür grisi gibi koyu renklerde ve neredeyse herkese yakışan modeller çok tercih edilse de bu sezon sıra dışı tercihler yapmak isteyenler için pek çok alternatif bulunuyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında, düğün gibi resmi bir davete katılırken dahi nötr tonlara sahip bir takım kullanmanız mümkün. Alışılmışın dışında giyim tarzınızı bundan daha kolay gösteremezsiniz.


Bu sezon, çoğu takım elbise stiliyle ilişkilendirilen ağırbaşlılık ve koyu renklere karşın daha pastel ve mücevher tonlarına yönelim var. Uçuk turuncu, leylak, zümrüt yeşili ve safir mavisinin zengin tonlarıyla göz kamaştırabilirsiniz. Tonlar, göz kamaştıracak kadar parlak olmaması ve hatta mat olması ile öne çıkıyor. Bazı erkekler, trend olduğu üzere, gömlek ve kravatta da aynı rengin farklı tonlarını tercih ediyor. Bu, takımın ofis dışında da kullanım alanı bulmaya devam ettiğinin bir işareti.

Renklere de bakalım. Yumuşak ve yatıştırıcı bir renk olan açık mavi, bahar mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri. Açık mavi takım elbise çok yönlü olmasıyla da öne çıkıyor. Bu modelleri hemen hemen her durum ve ortamda kullanmanız mümkün. Özellikle beyaz basic bir tişört ve beyaz sneakerlar ile birlikte günlük tarzı da yansıtabilir.

Pembe bir takım elbise giyme olasılığı çoğu erkeği biraz endişelendiriyor olabilir ancak soft pembe, bahar için eğlenceli ve modaya uygun bir renk. Gardırobunuza bir renk patlaması eklemenin harika bir yolu.


Turuncu, bahar için mükemmel olan sıcak ve davetkar bir renk. Geleneksel nötr renklere harika bir alternatif olarak her kıyafete cesur bir dokunuş katıyor. Adaçayı yeşili ise sakinleştirici ve yatıştırıcı olmasıyla öne çıkıyor. Geleneksel yeşil rengi tercih etmeyenler için iyi bir seçenek. Ayrıca her kıyafete sofistike bir dokunuşta bulunuyor.


Zeytin yeşili de geleneksel siyah veya lacivert takım elbise giymek istemeyenler için oldukça uygun. İlkbahar için mükemmel olan taze ama asil bir görünüm sunuyor. Sıra dışı tarzınızla ortamda dikkat çeken biri olmak istiyorsanız; güneş sarısı, mat lila gibi açık renklere de yönelebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında kumsal gibi açık bir alanda bir davete katılacaksanız, bu renkte takımlar tam size göre.


Karıştırmaktan Korkma!

Geleneksel olarak, bir takım elbiseyi uyumlu hale getirmek için yalnızca bir tür kumaş kullanılıyor. 2023'ün yeni takım elbise trendleri, görünümünüzü yükseltmek için kumaş ve desenlerle ince görsel efektler yaratan çeşitli malzemeleri tek bir takımda harmanlıyor. Profesyonellerin doğru rehberliği ile malzemeleri karıştırarak özel ve benzersiz bir takım yaratabilirsiniz.


Her yönüyle daha az geleneksel bir yaklaşım olan karıştırma ve eşleştirme; özel dikim bir ceketi, tamamlayıcı ancak ceketle eşleşmeyen özel dikim pantolonlarla birlikte kullanmak anlamına geliyor. Bunları bir araya getirmek için biraz beceriye ihtiyacınız olabilir. Klasik erkek giyim renklerine sadık kalın. Ceket için daha koyu tonları seçebilir, ilginç aksesuarlarla kombine hareket katabilirsiniz. Ancak sonuç, geleneksel takım elbise stillerinden çok daha eğlenceli olacaktır. Modanın kendinizi ifade etmek, yeni ve daha iyi seçenekleri denemenize izin vermekle ilgili olduğunu da unutmayın.


Yelekler Geri Dönüyor

Klasik terziliğin geri dönüşü 2023 için büyük bir trend ve bu görünümü yakalamanın yelek gibi klasik bir parçadan daha iyi bir yolu var mı? Yelekler, tipik olarak davet ve düğün gibi resmi ortamlara uygun olan üç parçalı bir takımın parçası olarak giyiliyor. Yine de daha rahat bir görünüm için tek başına da kullanılıyor. Elinizde yelek bulundurmak, iyi bir kravat bulundurmak gibidir. Her gün ihtiyacınız olmayabilir; ancak ihtiyacınız olduğunda, bir yeleğiniz olduğu için işleriniz çok kolaylaşacak.


Kombine biraz eğlence katmak için çiçek desenli bir kravat kullanabilirsiniz. Özellikle daha az resmi ortamlarda klasik bir slim-fit kesimli yelek ve takım kullansanız dahi kırmızı tonlarında bir kravatla tüm dikkatleri üzerinize çekmeniz mümkün.


Gömlek ve Ötesi

Bir takım elbise, pantolonla uyumlu özel dikim bir ceketten çok daha fazlasıdır. Aynı zamanda, sezon trendlerinin de harmanlandığı bir dizi geleneği yansıtır. Klasik terzilik, örneğin bir takım elbisenin gömlek ve kravat olmadan yanlış göründüğü konusunda ısrar edebilir. Oysaki bu gelenekler nesilden nesle değişerek geliyor ve haliyle trendleri de etkiliyor.


Tüm bu geleneksel kalıplara şimdilik elveda diyebilirsiniz. Takım elbiseler artık yalnızca gömleklerle değil, trikolar ve tişörtlerle de giyiliyor. Başka bir deyişle, takım elbise aslında köklerine geri dönüyor. Ofis kıyafeti haline gelmeden önce, iş giysisi olduğu zamanlarda da bu kullanımı görmeniz mümkün. Bir erkeğin her gün, herhangi bir iş yapmak için giydiği kıyafet olduğu zamanları düşünebilirsiniz. Kendinizi sıcak veya serin tutmak için ihtiyaç duyduğunuz her şeyle birlikte kullanabildiğiniz bir takım.


2023’ün gömleksiz takım trendi, muhtemelen otuz yıldır takım elbiselere yönelik atılan en cesur adımlardan biri.


Kahverengi ile Büyük Düşün

Podyumlara baktığınızda takım elbiselerde kahverenginin artık iyi bir seçenek olarak sunulduğunu açıkça göreceksiniz. Kahverengiyi kötü düşünmeyin, aslında uygun parçalarla kullanıldığında harika bir ton; ciddi ama sıcak, lacivert veya gri olmadan koyu ve asil, neredeyse tüm cilt tonlarına uygun.


Ancak kahverengi bir takım elbiseyi iyi kombinlemek biraz beceri gerektirir. Takımınızı bazı hafif ama tamamlayıcı tonlarla, örneğin krem bir gömlek, bebe mavisi tişört veya kömür rengi bir polo ile kullanmayı deneyebilirsiniz.


Tepeden tırnağa tek renk ailesini seçmek, minimum çabayla anında şık görünmenizi sağlayacaktır. Örneğin, açık toprak rengi bir takım elbise giyiyorsanız, aynı renkte bir kravat, koyu kahverengi deri ayakkabılar ve zeytin rengi çorapları tercih edin. Hepsi tam olarak aynı tonda olmasa da aynı renk ailesinde bulunuyor.


Büzgülü Belle Standartların Dışına Çıkıyoruz

Büzgülü pantolonlar takım elbise giyme şeklinizi değiştirmeyecek ama nasıl hissettiğinizi oldukça değiştirecek. Bu, kulağa hile gibi gelebilir ama kesinlikle öyle değil. Klasik görünümü koruyarak da gün boyu rahat etmenizi sağlayacak bu yeni trendi seveceksiniz. Sabit bir bel bandından elastik modellere kadar basit bir değişikliğin bile pantolonunuzun konfor seviyelerini ne kadar değiştirebileceğini kendiniz de görebilirsiniz.


İpli takım pantolonları, yürürken veya otururken sizinle birlikte hareket etmesi sayesinde bir eşofman ile aynı hissi yaşatır. Bel, sabit kalmak yerine genişler. Tercihinize ve vücut şeklinize bağlı olarak pantolonu biraz daha yüksek veya daha düşük giymenize olanak tanır. Kısacası, stil kadar rahatlığa da önem veriyorsanız, bir sonraki yatırımınızı yaparken bunları da göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz.


Kişiye özel dikilen ipli pantolonların en iyi yanı, normal pantolonlar gibi görünmeleri. Bunları bir tişört veya dar bir gömlekle giyiyorsanız, insanların bel bandını görmesi zordur. Yani, en azından dışarıdan standart resmi bir kıyafet gibi görünür. Ancak esnek olmayan ve hareketi kısıtlayan bir bel bandı yok. Ayrıca pamuklu, fitilli kadife, yün balıksırtı da dahil olmak üzere çeşitli kumaş seçeneklerinde yaygın olarak bulunabilir.


Rahatlığın Yeni Adı: Spor Ayakkabılar ve Takım Elbiseler

Takım elbise altına spor ayakkabı, bakış açınıza bağlı olarak ya bir takım elbise giymenin en iyi yolu ya da kötü bir moda hatası olabilir. Ancak spor ayakkabılarla takım elbise giymenin cazibesini inkar etmek mümkün değil. En az on yıldır takımlar spor ayakkabılarla kullanılsa da hala kutuplaştırıcı bir bakış açısı mevcut. Yine de spor ayakkabılar, 2023 yılında takım elbiselerle birlikte daha da çok tercih edilen bir ürün olacak.


İyi terzilikle birlikte takımların rahatlığını kim istemez ki? Ne yazık ki, bu, yanlış anlaşılması çok kolay olan bir görünüme neden olabilir. Genellikle sonradan akla gelen ve takıma uygun ayakkabılarınızı unutmuşsunuz gibi görünen bir kombinasyon gibi görünebilir. İşin püf noktası, olabildiğince rahat bir takım elbise seçmekte gizli.

İş kıyafetinden ilham alan bir yaklaşım ideal olabilir. En azından rahat bir kesim, pamuklu gibi daha soft bir kumaş, spor cepler ve çentikli yakalar gibi daha az resmi ayrıntılar isteyebilirsiniz. Çok ince olmayan ve çok rahat olmayan bir takım oldukça ideal. Ancak pantolon paçalarının spor ayakkabıların hemen üzerinde bitmesine dikkat edin. Paçaların, temiz ve kesintisiz bir pantolon hattı yaratması için biraz kısa olması gerekiyor.


Aksesuarları da minimumda tutmayı düşünebilirsiniz. Düğün resepsiyonları, dışarıda akşam yemekleri, kokteyller, davetler ve daha fazlası için mükemmel, şık gündelik giyimin özü olan bir trendle giyindiğinizi unutmayın.

Ne giymeyi seçerseniz seçin, ister eski ister yeni bir trend olsun, en önemli şey kendinizi iyi hissetmenizdir. Bu nedenle, sizi neyin rahat hissettirdiğini seçin, ancak sınırlarınızı biraz zorlamaktan korkmayın. Aynı zamanda modası asla geçmeyecek klasik parçalara da bağlı kalın. En önemlisi, takım elbisenin iyi oturduğundan emin olun. İyi oturan bir takım elbise her zaman şık görünecek ve harika bir izlenim bırakacaktır. Bu nedenle gardırobunuzu Dormen Cerimonia & Classic koleksiyonumuzla güncelleyin ve bu sezon, şık ve modaya uygun bir erkek takım elbise ile trendlerin bir adım önünde olun.

176 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page